1

TIETOA YHDISTYKSESTÄ

 

Helsingin Rauhanturvaajat ry (HelRt) on perustettu 19.2.1969 ja se hyväksyttiin yhdistysrekisteriin 19.3.1969. Helsingin Rauhanturvaajat ry yhdistää kansainvälisissä kriisinhallinta- ja rauhanturvaoperaatioissa palvelleita sotilasarvoon, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Yhdistys tukee toiminnallaan Suomen Rauhanturvaajaliittoa (SRTL) sen tavoitteissa vahvistaa ja kasvattaa rauhanturvaamis- sekä kriisinhallintatehtävissä palvelleiden suomalaisten miesten ja naisten yhteistä veteraanijärjestöä. Yhdistykselllä oli jäseniä vuoden 2020 lopussa 595.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme!

 

 

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

Hyvät ystävät,

 

Vuosi 2022 on alkanut HelRt:n toiminnan kannalta samoin kuin edellinen vuosi eli korona pandemian säätelemänä.

Heti vuoden alkuun olemme joutuneet perumaan jo kaksi messi-/jäseniltaamme. Nyt voimme kuitenkin toiveikkain mielin odottaa tiistaita 8.3., jolloin voisimme tavata kriha-kavereita kasvotusten ja vaihtaa kuulumisia.

Syyskokouksessa 2021 valittu hallitus on ”paiskinut töitä” joulukuun järjestäytymiskokouksen jälkeen osin kasvotusten ja osin etänä. Työn alla on yhdistyksemme pidemmän aikavälin strategian ”kirkastaminen” ja siihen pohjautuvat kuluvan ja tulevien lähivuosien toimintasuunnitelmat.

Osana tätä työtä olemme hallituksen jäsenten keskuudessa tehneet SWOT-analyysin (omat sisäiset vahvuutemme ja heikkoutemme sekä ulkoiset uhat ja mahdollisuudet), eli etsimme konkreettisia työkaluja kehittääksemme HelRt:n toimintaa tulevia vuosia varten.

Erittäin tärkeänä osana toimintamme kehittämisessä tulee olemaan helmikuun aikana toteutettavan jäsenkyselyn tulokset. Siihen palaamme erikseen.

Hallituksen työskentelyn tehostamiseksi ja jäsentemme toiveitten toteuttamiseksi etsimme jo nyt aktiivisia jäseniä eri hallituksen jäsenten vetämiin työryhmiin. Lisää uudesta organisaatiosta, vastuuhenkilöistä, työryhmistä/jaoksista kerromme 8.3. pidettävässä jäsen-/messi-illassa.

Tällä hetkellä akuutein tarve on muutamassa työryhmässä, jotka on esitelty tässä kirjeessä.

Toivon, että saamme ”uutta verta” toimintamme pyörittämiseen. Nyt vaan rohkeasti ottamaan yhteyttä allekirjoittaneeseen tai kehen tahansa hallituksen jäseneen. Nyt on kynnys matalalla!

Tervettä ja mukavaa sydäntalvea ja pian alkavaa kevättä!

 

Kriha-terveisin,

Mauri

 

 

 

 

 

——————-

 

Yli 50 vuotta aktiivista toimintaa!

Helsingin Rauhanturvaajat ry on perustettu vuonna 1968  ja se on kaikkien rauhanturvaajien/kriisinhallintaveteraanien oma yhdistys. Yhdistyksen toiminta-alueena on Helsinki lähiympäristöineen.

YHDESSÄ OLEMME VOIMAKKAAMPIA

Kaveria ei jätetä - ei kotona eikä kaukana!