1

Suomen Rauhanturvaajaliitto ylläpitää vertaistukipuhelinta kriisinhallintaveteraaneille ja heidän läheisilleen. Puhelimeen vastaa koulutettu päivystäjä, jolla on kriisinhallintakokemusta. Rauhanturvaajaliitto järjestää  parhaillaan palvelua uudelleen niin, että soittaminen siihen on maksutonta elokuusta alkaen.

Avun hakemisen kynnys halutaan pitää mahdollisimman matalana, vertaistukikoordinaattori Timo Ryhänen Suomen Rauhanturvaajaliitosta sanoo.

Tukipuhelimeen saapuu vuosittain noin 100-150 puhelua kriisinhallintaveteraaneilta ja heidän läheisiltään. Puhelimen numero tulee muuttumaan, mutta vanha numero (020 769 8111) toimii rinnalla vuoden verran.

Vertaistukipuhelin auttaa, tukee, rohkaisee ja ohjaa eteenpäin. Puhelimessa puhutaan samaa kriisinhallintaveteraanien kieltä ja tunnetaan kriisinhallintatehtäviin liittyvät olosuhteet ja tunteet. Lue lisää tukipuhelimen toiminnasta Rauhanturvaaja-lehden artikkelista.