1
Rauhanturvaajien tukipuhelin palvelee vuorokauden ympäri

Suomen Rauhanturvaajaliitto ylläpitää vertaistukipuhelinta kriisinhallintaveteraaneille ja heidän läheisilleen. Puhelimeen vastaa koulutettu päivystäjä, jolla on kriisinhallintakokemusta. Puhelimeen soittaminen siihen on maksutonta elokuusta alkaen ja sen numero on uudistunut. Uusi numero on 0800 176 981. Vanha numero toimii uuden rinnalla vuoden ajan.

– Avun hakemisen kynnys halutaan pitää mahdollisimman matalana, vertaistukikoordinaattori Timo Ryhänen Suomen Rauhanturvaajaliitosta sanoo.

Tukipuhelimeen saapuu vuosittain noin 100-150 puhelua kriisinhallintaveteraaneilta ja heidän läheisiltään. Vertaistukipuhelin auttaa, tukee, rohkaisee ja ohjaa eteenpäin. Puhelimessa puhutaan samaa kriisinhallintaveteraanien kieltä ja tunnetaan kriisinhallintatehtäviin liittyvät olosuhteet ja tunteet. Lue lisää tukipuhelimen toiminnasta Rauhanturvaaja-lehden artikkelista.