1

Suomen Rauhanturvaajaliitto ja Feeniks-hanke on tehnyt yhteistyötä useita vuosia suunnaten tukea esim. nuorille, juuri kotiutuneille rauhanturvaajille ja toisaalta ikääntyville, joita saattaa huolettaa osaamisen riittävyys uusiin työtehtäviin.

Tavoitteena on ollut mm. vaikeasti työllistyvien työn saannin edistäminen oppimismentoroinnin avulla; pk-yritysten ja osaajien löytäminen; työttömyydestä johtuvan syrjäytymisen ehkäiseminen työnhakutaitoja kehittämällä. Rauhanturvaajaliiton yhteyshenkilönä toimii vertaistukikoordinaattori Timo Ryhänen: timo.ryhanen@rauhanturvaajaliitto.fi .

Feeniks-hanke ei saanut jatkohanketta vuodesta 2022 eteenpäin. Vaikka hanke päättyy, moni toimintamalli jatkaa yhä. Alla lyhyt kooste palveluista, joihin kannattaa tutustua.

Valtiokonttorin (VK) työelämäpalveluiden kanssa toteutettava oppimismentorointi -toiminta jatkuu kirjastojen, virastojen ja VK:n yhteistyönä toistaiseksi vuoden 2022.  Monet kunnat ja sairaanhoitopiirit ovat osoittaneet kiinnostusta toimintaa kohtaan. Lisätietoa oppimismentoroinnista antaa Miikka Vuorinen (miikka.vuorinen@sosped.fi).

Jos olet kiinnostunut siitä, miten avoimen lähdekoodin kurssimateriaalit, pk-yritykset ja osaajat voivat kohdata, voit katsoa lisätietoa klikkaamalla tästä: https://feenikshanke.fi/puuttuva-palanen/  Puuttuva palanen -toimintamalli on herättänyt laajaa kiinnostusta ja sille haetaan jatkorahoitusta.

Sitra Lab:n koulutusohjelmassa käsiteltiin syrjäytymisen ja työttömyyden ennaltaehkäisyä. Toistaiseksi kaksi eri kuntaa jatkavat Lab -koulutusohjelman ideoiden valmistelua. Lisätietoa saat klikkaamalla tästä: https://feenikshanke.fi/sitralab/

”Työluuri”-palvelu toimii nykyään nimellä ”TUKILUURI -työttömyyteen” ja toimintaa hallinnoi ViisNollaTuki Ry. Lisätietoa tästä vertaispuhelinpalvelusta saat klikkaamalla tästä: https://www.viisnollatuki.fi/tukiluuri/