1

Rauhanturvaajaliiton yhdistykset järjestävät vertaistukitoimintaa alueellisesti monin eri tavoin.

 

Saat lisätietoa tilaisuuksista tältä sivulta ja paikallisyhdistysten sivuilta tai paikallisyhdistysten vertaistukivastaavalta

VERTAISTUKITOIMINTA ALUEITTAIN

 

HELSINKI JA PÄÄKAUPUNKISEUTU

Yhteistyössä Oulunkylän kuntoutuskeskuksen (Käskynhaltijantie 5, 00640 Helsinki) kanssa järjestetään seuraavaa vertaistukitoimintaa. Muutokset ovat mahdollisia, jos koronatilanne aiheuttaa kokoontumisrajoituksia.

Oulunkylän kuntoutuskeskuksen vertaistuki-illat syksyllä: Tervetuloa liikkumaan, saunomaan, uimaan, porealtaaseen, iltapalalle ja juttelemaan

 Huom. Vain etukäteen sähköpostilla ilmoittautuneet voidaan ottaa mukaan. Ilmoittaudu sähköpostilla os. kriha@okks.fi. Viestiin tiedot: nimi, ikä, mahdollinen erityisruokavalio.

Vertaisillassa tarjotaan mahdollisuus virkistäytymiseen, keskusteluun, kokemusten jakamiseen ja saadaan virikkeitä omatoimiseen liikuntaan. Mukaan mahtuu 20 ensin ilmoittautunutta. Ilta on osallistujille maksuton. Matkakuluja ei korvata. Ota mukaan tarkoitukseen soveltuvat liikuntavälineet ja saunomiseen tarvittava varustus. Osallistuminen ei edellytä liittoon kuulumista. Kaikkialta Suomesta osallistujat ovat tervetulleita mukaan.

Vertaisilta alkaa ilmoittautumisella klo 16.45. Tasan klo 17.00 alkaa liikuntaosuus. Klo 18 mennään saunaan, uimaan ja porealtaaseen. Klo 19 ruokailu, kahvit ja keskustellaan vapaamuotoisesti. Ilta päättyy klo 20.30 mennessä.

Liikuntaosuuksien teemoja ovat: 

27.10. ”Vesi antaa hyvän vastuksen”: allasjumppa kahdeksalle ensin ilmoittautuneelle, muille saliharjoittelua. Ilmoittautuminen viimeistään 20.10.

24.11. ”Fasse on elastinen, venyttelyllä vieläkin vetreämmäksi.” Talo tarjoaa lisäksi kierroksen: kuntosalilaitteet käytössä. Ilmoittautuminen viimeistään 17.11.

15.12. Stop joulustressi! Rentoutus-ilta. Ilmoittautuminen viimeistään 8.12.

”Älykuntosaliryhmä” rauhanturvaajaveteraaneille Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa jälleen käytössä! Ota Kriisinhallintaveteraanikortti mukaan!

Ennen kuntosaliharjoittelun aloittamista fysioterapeutti kartoittaa lähtötilanteesi ja laatii juuri Sinulle sopivan kuntosaliohjelman älykortille. Kartoituksen sopimushinta on 50 €. Varaa aika kartoitukseen puh. 040 570 1439.
Voit harjoitella kuukausihinnalla 40 € (sopimushinta).
Harjoittelukausi syksyllä: 31.8. – 31.12.2020; Ma ja Ke klo 16.30-19.30 (poistuminen OKKS:sta klo 20 mennessä)
Pe klo 15.00 – 19.30 (poistuminen OKKS:sta klo 20 mennessä)
La klo 10.00 – 15.00 (poistuminen OKKS:sta klo 16 mennessä)
Fysioterapeutti on ohjaamassa harjoittelua jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina ja keskiviikkona klo 16.30 – 18.00.

Käytössä on HUR Smart Touch -älykuntosalilaitteet. Voit seurata harjoittelusi edistymistä ja lihasvoimiesi paranemista kuntosalin tietokoneelta. Kannattaa tulla porukassa, jolloin harjoittelukin on hauskempaa. Treenien jälkeen voit käydä saunomassa.
Omat varusteet mukaan.

Vertaistukitilaisuudet keilailun ja keskustelun merkeissä (Helsinginkatu 25) on peruttu vuoden 2020 loppupuolelta pahentuuneen Covid 19 tilanteen takia.

OULUN SEUTU

 Oulun seudun Rauhanturvaajat järjestävät monipuolista vertaistukitoimintaa. Käypä vaikka saunomassa Kontuniemen puhtaiden vesin äärellä. Katso tarkemmin: https://ousera70.blogspot.com/

PÄIJÄT-HÄMEEN RAUHANTURVAAJAT

Lahden seudulla osallistumismahdollisuutesi vertaistukitilaisuuksiin ulottuu sauna-illasta vanhempien faittereiden kauppa- ja apteekkiapuun. Katso tarkemmin: https://phrt.fi/

POHJOIS-SAVON RAUHANTURVAAJAT

Kunnonpaikkaan hakemaan hikeä pintaan ja keskustelemaan iltapalalle!

Pohjois-Savon Rauhanturvaajat; kysy liikunnallisesta vertaistuki-illasta Kunnonpaikassa, osoite Jokiharjuntie 3, 70910 Vuorela (Siilinjärvi): Mauri Pekurinen puhelin: 044 3624898. Ohjelmassa liikuntaosuuden lisäksi saunominen ja yhteinen iltapala.

LAPIN RAUHANTURVAAJAT

Lapissa ollaan erähenkisiä. Ainakin kerran syksyllä järjestetään retki Lapin lumoavaan luontoon, keitellään nokipannukahvit, kalastellaan, jutellaan ja yövytään eräkämpällä.

 

OIKOTIET

Liity jäseneksi

Jäsenenä saat kaikki liiton tarjoamat edut.

Vertaistuki

Tutustu vertaistuen palveluihin.

Paikallisyhdistykset

Tutustu paikallisyhdistyksiin.

Kriha-kortti

Tietoa KriHa -kortin hakemisesta.

Verkkolehti

Lue mielenkiintoiset artikkelit verkossa.

Valtiokonttori

Lue mm. sotilasvammakorvauksesta ym.

RAUHANTURVAAJALIITON YHTEISTYÖKUMPPANIT