Päijät-Hämeen Rauhanturvaajat, Suur-Savon Sinibaretit, Etelä-Karjalan Rauhanturvaajat ja Kanta-Hämeen Rauhanturvaajat viettivät lauantaina 21.8.2021 Haminassa Wanhassa Veteraanissa Kymenlaakson Rauhanturvaajien isännöimänä perinteistä viiden yhdistyksen tapaamista. Paikalla oli 44 rauhanturvaajaa. Heistä 19 oli isäntiä, 15 Päijät-Hämeestä, Savosta kuusi ja E-Karjalasta ja Hämeestä kummastakin kaksi rt-veteraania.
Lipunnosto, alkupuhuttelu ohjelmineen ja ohjeineen aloitti päivän. Tilaisuuden junailijana oli KYMLRT:n varapuheenjohtaja Sami Aho. Lipunnoston jälkeen ruokaltiin Wanhan Töpinän hyvin organisoiduista jakopisteistä. Omaan tahtiin oli mahdollisuus tutustua museon näyttelyihin ja kuunnella Päijät-Hämeen RT:n Ari-Pekka Ritarin hanurinsoittoa, kyseinen haitari on aito veteraani sekin, oli rintamalla mukana.

Iltapäivän aikana oli mahdollisuus Falling Plate-ammuntaan. Voittajaksi suoriutui Pentti Karhinen ja muut mitalistit (UN-linnunpöntöt) Hannu Valjakka ja Pauli Ollikka osoittivat, että ensi kertaa rk-kuula-aseeseen koskeneena he vastaavalla harjoittelulla olisivat pistäneet reilusti paremmaksi. Naisten sarjan voitti Marjo Ollikka hienosti alle kahden minuutin tuloksella hänkin!
Wanhan Veteraanin sauna ja messi tuli illan mittaan testatuksi ja hyväksi havaituksi. Osa osallistujista käytti majoitus mahdollisuuden ja yöpyi Tukikohdassa. Aamupalan jälkeen porukka poistui kotimatkalle.

Seuraavana viiden yhdistyksen tapaamisen järjestäjänä on Päijät-Häme, jonka puheenjohtajalle Reijo Juvoselle Sami Aho luovutti viestikapulan. Ja vastalahjana KYMLRT sai Päijät-Hämeeltä repun, jolla kantaa seuraavien tapaamisten palkinnot kotiin.
Yhtenä ajatuksena elää, että tapaamisen paikkana voisi olla jatkossakin suomalaisen rauhanturva- ja kriisinhallintaperinteen lyömätön lippulaiva Wanha Veteraani Haminassa. Vuorollaan järjestelyvuorossa oleva yhdistys kokoaisi oman näköisensä ohjelman Wanhan Veteraanin ja sen suurimman museoesineen, tukikohdan miljöössä ja rakenteissa.
Kymenlaakson Rauhanturvaajat ry kiittää vieraita käynnistä ja tapahtumaan osallistumisesta. Samoin kiitoksen ansaitsevat KYMLRT:n omat jäsenet runsaslukuisesta osallistumisesta.