1

Suomen Rauhanturvaajaliitto on näyttävästi esillä 4.6.2022 järjestettävässä Puolustusvoimain lippujuhlapäivän paraatissa Helsingissä. Tule mukaan marssimaan!

Puolustusvoimien lippujuhlapäivän paraatissa 4.6.2022 Helsingissä on mahdollisuus näyttää kriisinhallintaveteraanien maanpuolustuskykyä poikkeuksellisen suurella osastolla.

Helsingin Rauhanturvaajat (HELRT) on saanut kunniatehtävän koota ja kouluttaa, näyttävän ja kriisinhallintaveteraaneja kuvaavan, lähes 100 marssijaa käsittävän paraatiosaston:

“Jotta tehtävämme onnistuu, tarvitsemme muiden yhdistysten tukea osallistujien rekrytoinnissa. Kokemuksesta tiedämme, että katselmukseen ja paraatiin osallistuminen on fyysisesti vaativa suoritus.  Siksi haemme osallistujia, jotka jaksavat seistä auringon paahteessa paraatikatselmuksessa pari tuntia, marssimaan noin 1 km ohimarssin lähtökynnykselle sekä osallistumaan noin 1 km ohimarssiin”, toteaa Helsingin Rauhanturvaajien varapuheenjohtaja Juha Niemi.

Tarkoituksena on muodostaa kolme joukkuetta käsittävä paraatiosasto. Yksi joukkue kootaan lähiaikoina YK-tehtävissä (sininen baretti, maastopuku) olleita, yksi joukkue lähiaikoina NATO-tehtävissä vast. (vihreä baretti, maastopuku) olleita ja yksi joukkue kokeneempia kriisinhallintaveteraaneja (baretin väri vapaa, tumma puku, valkoinen paita).

Barettimerkin osalta on SRTL:ltä tullut voimakas suositus käyttää Kriisinhallintaveteraanien barettimerkkiä, joka marssijoiksi hyväksytyille myydään varustelun yhteydessä alennettuun erikoishintaan 20 €.

Alustava aikataulu tulee olemaan seuraava:

– 3.6.ilmoittautuminen Santahaminaan, varustaminen (klo 15-) ja paraatiharjoittelu (klo 17-).
– 4.6. klo 9.30 marssiosaston tarkastus, noin klo 10.30 siirtyminen linja-autoilla Senaatintorille, jossa järjestyneenä noin klo 11.30.

Määritetty aikataulu voi tarkentua maastontiedustelun jälkeen.

Majoituksen osalta tarjolla on vähintään telttamajoitus, mutta suosituksena on oma majoitus.

”Tilaisuuden järjestämisestä vastuun kantava Helsingin Rauhanturvaajat on sopinut sujuvien käytännön järjestelyjen hoitamisesta MPK:n kanssa. Pyydän ilmoittautujia toimimaan alla olevien ohjeiden mukaisesti”, toteaa Mauri Rytkönen HELRT:n puheenjohtaja.

Lähde mukaan ainutkertaisen tilaisuuteen. Ilmoittautuminen ja lisätietoja MPK:n koulutuskalenterin kautta

www.mpk.fi / koulutuskalenteri / Lippujuhlapäivän paraati (Rauhanturvaajat) -kurssi.

Ilmoittautuminen sulkeutuu 15.5.22.  Kurssinjohtajana toimii Juha Niemi juha.niemi@mpk.fi.