1

Ensimmäisten suomalaisten rauhanturvaajien lähdöstä maailmalle tulee tänä vuonna kuluneeksi 65 vuotta. Urho Kekkonen tarkasti ensimmäisen UNEF-operaatioon Suezille suuntaavan YK-joukon 8.11.1956 Helsingissä ennen toimialueelle lähettämistä, joka tapahtui 10. joulukuuta.

Kriisinhallintaoperaatioiden vaikuttavat kokemukset eri vuosikymmeniltä tulee saada suomalaisten tietoon laajasti ja siksi Rauhanturvaajaliitto haastaa jäsenensä ”Muistoja valottaen” valokuvakilpailuun. Kilpailun tavoitteena on taltioida ja jakaa vaikuttavia valokuvia kriisinhallinnan historiasta sekä Rauhanturvaajaliiton yhdistysten toiminnasta paikallistasoilla ja vertaistuen parissa.

Nyt haetaan rauhanturvaajien työstä kertovia toiminnallisia ja tarinallisia kuvia, joissa korostuu rauhanturvaajien ainutlaatuiset kokemukset, erityiset palvelusolosuhteet ja kulttuurien kohtaamiset.

Kilpailun lähetettävät kuvat voi lähettää sähköpostilla 28.2.2021 mennessä osoitteeseen markus.malila@rauhanturvaajaliitto.fi. Laita viestin otsikoksi ”Muistoja valottaen”. Sähköpostiviestiin kirjataan kuvien ottopaikka, kuvan ajankohta ja lyhyt kuvailu kuvan tilanteesta. Kilpailussa palkittavat valokuvat päättää Rauhanturvaaja -lehden raati.

Kuvia voi lähettää kahteen eri kategoriaan.:
1. Kuvat operaatiosta
2. Kuvat yhdistys- ja vertaistukitoiminnasta

Molempien sarjojen kolme parasta kuvaa palkitaan 150, 100 ja 50 euron palkinnoilla. Luovuttamalla kuvat kilpailuun, luovutetaan samalla kuvien käyttöoikeus liitolle mm. Rauhanturvaaja-lehteen ja liiton some-kanaviin kuvan ottajan tiedot mainiten.