1

Nobel – muistoristin lunastamiseen ovat oikeutettuja ennen 10.12.1988 YK:n rauhanturvatehtävissä palvelleet henkilöt. Muistoristin voi lunastaa myös edesmenneen ristiin oikeutetun rauhanturvaajan omainen muistoesineenä säilytettäväksi. Muistoristi voidaan luovuttaa myös ulkomaalaiselle henkilölle, mikäli edellä mainitut ehdot täyttyvät.

Nobel – muistoristiä kannetaan siviiliasussa kunniamerkkinä muun isänmaallisen toiminnan muistomitalien ja – ristien tapaan ja se sijoitetaan kantojärjestyksessä ennen ns. missiomitaleita. Virkapuvuissa Nobel – muistoristiä voidaan kantaa kriisinhallintaveteraanien omissa tilaisuuksissa ao. virkapukumääräysten ja -ohjeiden mukaan.

Nobel – muistoristiä anotaan lomakkeella, johon tulee liittää luotettava todistus em. kelpoisuudesta (esimerkiksi kopio sotilaspassin ko. sivusta). Anomuslomake liitteineen toimitetaan omaan rauhanturvaajayhdistykseen, josta muistoristi myöntökirjoineen myös lunastetaan. Ei-jäsenet anovat ristiä haluamansa rt-yhdistyksen kautta tai poikkeustapauksessa suoraan liitosta (myynti@rauhanturvaajaliitto.fi).

Numeroitujen muistoristien mukana seuraa myöntökirja, jossa ote alkuperäisestä Nobel-palkinnon myöntötiedotteesta. Myöntöpäiväksi merkitään pääsääntöisesti joko kansainvälinen YK:n rauhanturvaajien päivä 29.5. tai YK-päivä 24.10. Muistoristien jako pyritään kuitenkin suorittamaan joko näiden päivien viettoon liittyvien juhlallisuuksien yhteydessä tai muussa yhdistyksen päättämässä (juhlavassa) tilaisuudessa.

SET 1: muistoristi, pienoiskunniamerkki ja nauhalaattatunnus lahjarasiassa
SET 2: muistoristi ja nauhalaattatunnus pahvikotelossa – kunniamerkeissä ja nauhalaatoissa on kiinnitysmekanismi valmiina Hinnat / kpl

SET 1: 100 € (135 € ei-jäsenille)
SET 2: 80 € (110 € ei-jäsenille)

Erikseen hankittavina

– pienoiskunniamerkki: 30 €
– nauhalaatta: 15 €
– irtonauha: 8 €

.Hinnat ovat verottomia nettohintoja (eli hintoihin ei lisätä arvonlisäveroa) ja voimassa toistaiseksi. Oikeus hinnanmuutoksiin pidätetään.

Liite (Nobel 1988 -Muistoristin anomus)