1

TIETOA YHDISTYKSESTÄ

 

Varsinais-Suomen Sinibaretit ry on perustettu vuonna 1969  ja se on kaikkien varsinais-suomalaisten kriisinhallintaveteraanien oma yhdistys. Jäsenmäärämme on noin 350.  Tarjoamme jäsenillemme monipuolista toimintaa ja vierailuja kiinnostaviin kohteisiin.

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

 

elokuu 2021

Hyvät siskot ja veljet!

Taas kääntyy kesä kohti kaunista syksyä. Vuosi on ollut haasteellinen kaikille, tiedämme miksi. En tahdo edes maininta asiaa nimeltä. Me Sinibaretit ja rauhanturvaajat olemme jälleen tehneet sen mitä tehtävissä on kotona ja sen ulkopuolella. Näin uskon – Rauhanturvaajaliiton etäliittokokouksessa toimimme järjestäjinä keväällä. Se sujui ihan hienosti. Nyt kesällä olimme talkootyössä oman yhdistyksemme hyväksi kaksi kertaa. Turku Challange Triathlonissa ja Itäharjun ajoissa. Turku Challange kiitti meitä osaavasta työstämme.
Nyt toivon että saamme järjestää messi-iltoja kuten olemme pyrkineet niitä järjestämään vuosien saatossa. Koetimme järjestää retkeä Haminan Wanhaan Veteraaniin ja muutamaan muuhun maanpuolustuksellisesti jännään paikkaan. Emme saaneet mahdolliseen ilmoituspäivään (Turun Sanomat/RT-Lehti, omat sivut) tietoa VeTu tuesta joten peruimme tapahtuman, mutta pyrimme järjestämään sen kun kaikki asiat loksahtavat kohdalleen. Nämä tapahtumat ovat tärkeitä varsinkin niille veljille joiden taloudellinen tilanne on tiukka. 
Tahdon vielä mainita, että talkoissa Itäharjun ajoissa oli puheenjohtajia kolmessa polvessa. Emerituspuheenjohtaja Heikki Jansson, ex- puheenjohtaja Jorma Paukku sekä minä, nykyinen puheenjohtaja, olimme paikalla. Tämä viestii sitä sitoutuneisuutta jota kaikki Varsinais-Suomen Sinibaretit tuntevat omaa yhdistystä ja maanpuolustustyötä kohtaan. Vaikka työ yhdistyksen hallituksessa päättyy, niin työ yhdistyksen hyväksi jatkuu – KIITOS!
Meillä on myös pitkäaikaisia hallituksen jäseniä joiden panos on korvaamaton. En lähde heitä nimeämään, mutta kaikki jotka ovat mukana toiminnassamme aktiivisesti tietävät kenestä kirjoitan.
Myös kaikki rivijäsenemme ovat mahtavia veijareita ja tuhansien tarinoiden miehiä! 
Olemme luvanneet järkätä ensikevään liittokokouksen ja paikkana pitäisi olla Parainen. Uskon että veljiemme tuella tämä hoidetaan kotiin ihan kympillä!
Palaan asiaan!
Hyvää syksyn alkua kaikille bareteille!
Markko Novola
Puheenjohtaja


kesäkuu 2021

Hyvät veljet ja siskot.
 
On taas kesä ja nyt kun ulos katson, niin ilma on mitä kaunein. Kun olimme joskus tehtävissämme, niin ilma, ainakin itselleni, oli usein kovin kuuma tai sitten kostea ja sateinen paikalliseen talvi-aikaan. Balkanilla palvelleet toki tietävät myös kinosten mitan siellä ja kesän kuumuuden.
Kaikkia olosuhteita missä palvelleet jäsenemme ovat olleet en voi luetella. Jos tekisin tästä arvion niin hyvin iso osa maapallosta tulisi katetuksi ja muut maat joutuisivat hämmästelemään panostamme rauhan hyväksi. (Ei niin että he palstaani lukisivat , heheh.)
Muistutan kesän talkoostamme, eli Turku Challange Triahtlonin valvomistyöstä sunnuntaina 1.8.2021. Yhdistys tarvitsee talkoo- apuanne tähän tapahtumaan. 
 
Kaunista ja onnelista kesää kaikille meille ja muille lähimmäisille!
 
Terveisin, 
 
Puheenjohtaja Markko Novola


maaliskuu 2021

Hyvät Varsinais-Suomen Sinibarettien jäsenet.

Rauhanturvaajaliiton hallitus päätti 13.3.2021 että kevätliittokokous järjestetään etäkokouksena Teams-alustalla. Paraisilla ei siis kokousta ja kokousviikonloppua järjestetä. Koitetaan vuoden kuluttua uudestaan! Kiitän kaikkia aikaa ja energiaansa kokouksen valmisteluun käyttäneitä hallituksemme ja yhdistyksemme jäseniä.

Vuonna 2020 saimme vietyä läpi liiton ampumamestaruuskilpailut- falling plate kilpailut. Myös silloin oli uhka siitä ettei kilpailuja voitaisi järjestää. Saimme kuitenkin vietyä lähes sata osallistujaa saaneet kisat läpi. Tämä vuosi mennään fiksusti virusta varoen ja toivotaan kaikille parasta. Katsellaan kevään aurinkoa lähinnä oman puolison ja perheen kanssa.
Kun jotain voimme taas yhdessä tehdä niin sitten touhutaan. Nyt olemme pitkälti aktiivisia netin välityksellä, vaikkei se saman pöydän ääressä oloa voikkaan korvata.

Hyvää Kevättä kaikille!

tammikuu 2021

Hyvää alkanutta vuotta 2021 hyvät yhdistyksen jäsenet ja kaikki muutkin hyvät ihmiset!

Olemme pari viimevuotta olleet aktiivisia paitsi normaaliin tapaan omassa Varsinais-Suomen Sinibarettien toiminnassa, myös Rauhanturvaajaliiton järjestämissä tapahtumissa. Vuosina 2019 sekä 2020 kannoimme järjestelyvastuun Rauhanturvaajaliiton Ampumamestaruuskisoissa- ja Falling Platesissa.

Nyt vuonna 2021 on tarkoitus kokoontumisrajoitusten takia viettää messi-iltoja etänä ja näin aktivoida omia jäseniämme, vaikka fyysinen kokoontuminen ainakin alkuvuoden aikana ei liene suositeltavaa. Heti torstaina 14.1-2021 etämessi-illan puhujana on rauhanturvaaja Risto ”Hämis” Hämäläinen. Tarkemmat tiedot ja ohjeet löytyvät näiltä sivuilta kohdasta Ajankohtaista/Tapahtumat.

Mitä tulee muuhun toimintaan tässä vaiheessa, niin olemme saaneet haltuumme liiton viestikapulan ja sen myötä järjestettäväksemme Rauhanturvaajaliiton Kevätkokouksen tapahtumineen Kansainvälisenä YK:n Rauhanturvaajien päivänä 29.5.2021. Järjestämme kokouksen Paraisilla, jossa Paraisten kaupunki on luvannut kokouksen käyttöön valtuustosalin ja muutakin järjestelyapua. Muutenkin toimintamme sekä yhdistyksen, että liiton puitteissa on siellä otettu vastaan kiinnostuneina. Kiitos jo nyt Paraisten kaupungille. Majoitusvaihtoehtoja tutkitaan mutta yksi mahdollinen paikka on Hotel Kalkstrand. Vielä emme tiedä miten haasteellista toukokuussa on kokoontua, mutta valmistaudutaan parhaaseen vaihtoehtoon! Seuratkaa Tapahtumat palstaa kotisivuillamme. Myös Membookissa ja Facebookissa pidämme kaikkia ajan tasalla tulevasta.

Hyvää talvea ja kohti kevättä,

Markko Novola
puheenjohtaja

joulukuu 2020

Hyvät veljet ja siskot, ensiviikolla vietämme jälleen Joulua!

Meille ulkomailla toimineille miehille ja naisille on tämä juhla, kuten muillekin ihmisille, kovin tärkeä. Olemme nähneet joulun joskus hyvin erilaisena kuin moni muu. Osa meistä sai silloin kaivatun loman kotiSuomessa tehtävän keskellä ja mietti kotona läheistensä keskellä myös miten kaverit alhaalla pärjäävät.. Toiset taas viettivät juhlaa toimialueella ja miettivät että mitä läheiset Suomessa tekevät (ja koskahan kotona olevilta kavereilta lomat loppuvat). Tämä siksi että hyviä kavereita kaivattiin, vaikka ei sitä kukaan ääneen sanonut. Toivon että meillä yhdistyksessä pysyy tuo sama henki joka silloin välillämme vallitsi! Enää monikaan meistä ei turvaa rauhaa maailmalla mutta tuokaamme rakkautta, rauhallisuutta ja vakautta omiin koteihimme.

Toivotan kaikille Varsinais-Suomen Sinibareteille

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2021

Markko Novola
puheenjohtaja

marraskuu 2020

Syksyinen tervehdys hyvät Varsinais-Suomen Sinibarettien jäsenet!

Tervetuloa uusille kotisivuillemme. Kiitos Suomen Rauhanturvaajaliitolle mahdollisuudesta päivittää kotisivut yhtenäiselle pohjalle muiden jäsenyhdistysten kanssa. Tämän uskon jatkossa helpottavan alueellamme asuvien kriisinhallintaveteraanien mahdollisuutta löytää yhdistyksemme ja näin myös liittyä jäseneksi Varsinais-Suomen Sinibaretteihin. Myös sivujen yhtenäinen ulkoasu tuo osaltaan yhteenkuuluvaisuuden tunnetta kaikkiin meihin, maatamme maailmalla edustaneisiin kriisinhallintaveteraaneihin. Odotamme realistisesti, että uusilla sivuilla saattaa olla joitain kompia, jotka pitää vielä hienosäätää, mutta samaan hengenvetoon voin todeta uskovani, että ne saadaan kyllä kuntoon. Käyttäkää sivuja paljon ja jakakaa tietoa niistä tuntemillenne rauhanturvaajille, olivat he meillä jäseninä tai eivät.

Kulunut vuosi on ollut koronan takia haasteellinen meille kaikille. Tästä huolimatta saimme pidettyä talkoot toimitsijoina Itäharjun ajoissa sekä järjestimme SRTL:n Ampumamestaruuskilpailut Säkylässä Puolustusvoimien hienolla tuella. Voisi kenties sanoa, että Puolustusvoimat järjesti ammunnat Varsinais-Suomen Sinibarettien tuella.

Kiitos kaikille talkoolaisille ja myös hengessä mukana olleille veljille ja siskoille!

Myös Rauhanturvaajaliiton kokous saatiin Raumalla pidettyä. Kiitos siitä myös Rauman Seudun Rauhanturvaajille.

On harmi, että korona- ohjeistuksen takia emme voi messi-iltoja kahveineen Heikkilän Sotilaskodissa järjestää, mutta koitamme saada nettiin sähköisesti esitelmiä, joita voidaan kotona seurata tosiajassa eli livenä. Näistä myöhemmin lisää.

Seuraamme hallituksessa yleisiä ohjeita kokoontumisista ja palaamme siitäkin asiaan, kun tilanne parempaan taas muuttuu. Ja uskokaa, se muuttuu!

Iloista syksyä kaikille!

Markko Novola
Puheenjohtaja
Varsinais-Suomen Sinibaretit Ry
+358 44 242 5597
novola.markko@gmail.com

Etäkevätkokous ”satoi” myös meidän laariin – toimitsijat olivat meiltä. Liiton puolelta hoitui kokouksen isännöinti ja puheenjohtajuus. Nimemme koristaa viestikapulaa kohta tiuhalla tahdilla.

Puheenjohtajat

1969-1991 Reino Saarinen 

1992-2003 Stig Röberg 

2004-2007 Heikki Jansson 

2008-2011 Timo Hjort

2012-2013 Heikki Jansson 

2014-2016 Mauri Ikonen 

2017-2019 Jorma Paukku 

2020- Markko Novola  

YHDESSÄ OLEMME VOIMAKKAAMPIA

Kaveria ei jätetä - ei kotona eikä kaukana!