1

UUTISET

 

Kevätkokouksessa hyvä pöhinä!

Yhdistyksen kevätkokous nuijittiin juohevasti läpi toimintakertomuksineen ja tilinpäätöksineen Artturin saunalla Kauppakadulla 28.5. Kevätkokouksen puheenjohtajan nuijaa heilutteli konkarimme Timo Mäkinen. Toimintasuunnitelman ja talousarvion esitteli yhdistyksemme pj. Mara Ekman. Kokousväkeä oli koolla kolmisenkymmentä.

Napakan kokouksen jälkeen vaihdettiin fasutyyliin vapaalle: löylyttely, makkaran paisto ja virvokkeet hyvässä faitteriseurassa oli illan parasta antia !

PVLOGL strategiset hankkeet huhtikuun messi-illassa

.

 Erittäin mielenkiintoinen esitelmä kuultiin messi-illassamme 29.4., kun kaupallinen johtaja Lars-Christian Schauman Puolustusvoimien Logistiikkalaitokselta valotti  strategisten hankkeiden anatomiaa.

 Schauman kertoi mm. Leopard 2A6 -taistelupanssarivaunujen hankintaprosessista; sata vaunua hankittiin Hollannista. Hänen mukaansa hankintaprosessi ei ole niin mutkaton juttu, vaan vaatii aina erityistä ammattitaitoa suunnitella optimoitu ratkaisu. Hankintoihin liittyy aina kustannuspaineen lisäksi myös mm. teknologian kehitysvauhti, elinkaariasiat, yhteensopivuus ja standartointi.

Kevätkauden ensimmäinen messi-ilta vietiin läpi koronaturvallisesti erityisjärjestelyin Huutokauppa Ekmanin tyylikkäässä luentotilassa Koivistonkylässä.  

Kunniavartio-osastot suorittivat kunniatehtäväänsä

Pitkä perinne sai taas jouluaattona jatkoa kun Pirkanmaan Rauhanturvaajien kunniavartio-osastot suorittivat kunniatehtäväänsä Tampereen Kalevankankaan, Lamminpään ja Virtain sankarihautausmailla. Kalevankankaalla olivat vartiossa Seppo Luiro, Martti Ekman, Marko Hietakorpi ja Janne Lindroos (kuvassa), Lamminpäässä Ulla-Liisa Kivelä ja Jarmo Syvinki sekä Virroilla kunnniatehtävää suorittivat Hannu Hintsa, Kari Julku, Pasi Johansson, Jussi Mäkitalo ja Seppo Lähteenmäki. 

Väinö Linnan haudalla kunniakäynti ehkä viimeistä kertaa

Väpin, eli Väinö Linnan haudalle vietiin kukkalaite 20.12.2020, jolloin hänen syntymästään oli kulunut 100 vuotta.  Koronan vuoksi tilaisuus muutettu ainoastaan kukkalaitteen laskuksi. Kunniakäyntiperinteemme on jatkunut vuodesta 1992, jolloin luvattiin että PirmRT jatkaa käyntejä niin pitkään kuin Väpin rykmentin, JR8:n, veteraaneja on elossa tai toimintakykyisenä. Aika on tehnyt ankaran tehtävänsä ja todennäköisesti käyntimme oli nyt viimeinen –  mutta muisto jää elämään.  Iso kiitos kaikille vuosien varrella tilaisuuksiin osallistuneille. Veteraanit tekivät nämäkin tilaisuudet mahdollisiksi, joten kunnia siitä heille. Hyvää joulua sotaveteraaneille ja rauhanturvaajille perheineen!

Yhdistyksen kevät- ja syyskokous kutsui Timo Kautosen uudeksi kunniajäseneksi!

Kokouksen puheenjohtaja Timo Mäkinen onnitteli ensimmäisenä kunniajäseneksi kutsuttua kaimaansa,Timo Kautosta (oikealla).

Timo Kautonen on PirmRT:n uusi kunniajäsen. Yhdistyksen yhdistetty kevät- ja syyskokous H.Liljeroosin saunatiloissa Kehräsaaressa päätti asiasta yksimielisesti perjantaina 6.11. Timo saikin kokousväeltä osakseen raikuvat aplodit!

Yhdistyksen kokouksessa hyväksyttiin edellisen vuoden tilinpäätös ja toimintakertomus sekä tulevan vuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma. Yhdistyksen sääntöjen sanamuotoja hiottiin hieman liittyen yleiskokousten koollekutsumistapaan jatkossa.

Kokouksessa nuijittiin päätökseen luonnollisesti myös henkilövalintoja: Mara Ekman uudisti mandaattinsa pj:nä. Erovuoroisten hallituksen jäsenten tilalle valittiin vuosiksi 2021-2022: Timo Hjelm, Timo Järvinen, Pasi Saunio ja Mika Roivainen. Varajäseniksi valittiin vuodeksi 2021 Jarl Andström ja Henri Tienvieri.  Yhdistyksen hallituksessa jatkavat vuoden 2021 Ulla-Liisa Kivelä, Simo Koskinen, Pekka Kytö ja Tatu Sahrman.

Illan kohokohta oli kuitenkin sauna ja mukava yhdessäolo barettitapaan rennoissa tunnelmissa!

YK-päivää vietettiin Pub Jerun Piilopaikassa

 YK-päivää vietettiin tänä vuonna Pub Jerun Piilopaikassa,  päivä sattuikin sopivasti lauantaille. Paikalle saapuikin parisenkymmentä jäsentämme, osa avecin kanssa. Sopivasti baarin perän täyttyi puheensorinasta. 

Ohjelmaa täytyi kuitenkin rakentaa iltaa varten ja puheiden sekä tarinoiden pitoon löytyikin Timo Mäkinen. Toisen puhujan, Juha Vuorion, ollessa estynyt osallistumasta, korvasi hänen paikkansa pubin isäntä Tauno Tane Syrjä. Nopea muutos ohjelmaan onnistui Tanelta varsin luontevasti. Tarinat omista muistoista ja toimista oli viihdyttävää kuultavaa ja siinä sivussa nautittiin pubin antimista.

Samaan aikaan vietettiin myös Jerun syntymäpäiviä ja vieraille olikin tarjolla maukas kakkukahvi talon puolesta. Kovin pitkähän tämä ilta ei ollut vallitsevista rajoituksista johtuen, mutta semmoinen vaikutelma jäi, että toimintaan tottuneet kaverit kykenevät hyödyntämään lyhyemmänkin ajanjakson, mitä lystinpitoon tulee.

Syksy käynnistyi mielenkiintoisella messi-illalla

Komean syksyisen kelin siivittäminä ryhmityttiin 7.10. messi-iltaa varten Huutokauppa Ekmanin tiloihin. Väkeä saapui paikalle  kohtuumäärä. Tilaa ja tarjoilua olisi ollut tarjolla suuremmallekin määrälle, mutta näillä mennään.

Esitelmän pitäjä, kenttärovasti, res.majuri Timo Waris, piti piskuisen yleisön toisinaan hiljaiseksi vetävän sekä paljon esimerkkejä sisältävän esitelmän PV:n organisaatiosta sekä logistiikkalaitoksen ja kenttärovastin toiminnasta mahdollisen kriisin meidät kohdatessa. Toki iltaan mahtui vuoropuhelua sekä keskustelua aihepiireistämme, unohtamatta virvokkeiden nauttimista.

Kiitokset Timolle esitelmästä vielä kerran ja erikseen kiitos myös Huutokauppa Ekmanin väelle kun heidän tilojaan saimme illanviettoomme käyttää.

Hieno reissu Mikkeliin

Hieno kesäreissu tehtiin Mikkeliin lauantaina 8.8.2020. Tutustuttiin Päämajamuseoon, viestikeskus Lokkiin ja Jalkaväkimuseoon. Jalkaväkimuseossa oppaana toimi evl evp Markku Riitinen, itsekin Afganistanissa palvellut rt-veteraani. Museossa käytiin läpi Suomen itsenäisyyden ajan sodat mielenkiintoisen selostuksen kera. Lopuksi tutustuttiin rauhanturvaamisen näyttelyyn sekä sota-ajan puhdetöihin. Erikoisnäyttelyihin kului myös suomalaisesta SS-pataljoonasta koottu näyttely.  (teksti ja kuva: Martti Helimäki)

Terassiehtoissa tavattiin

Kesän perinteiset Terassiehtoot vietettiin mukavassa porukassa ja kohtuullisessa säässä pe 3.7. ja 31.7.  Paikkana toimi Ravintola Ranta Koskikeskuksen kainalossa. (kuva: Jorma Kujala.

Jalanti Jytisi jälleen!

Jalanti Jytisi aurinkoisissa merkeissä 12. -14.6. Kesän tapahtuma Jalannin Jytinät pidettiin Akaalla nyt toista kertaa. Korona-tilanne nipisti hieman osallistujamäärää ja ohjelmarungosta bändin, mutta terassi, sauna ja palju olivat iskukunnossa.

YK:n rauhanturvaajien päivää vietettiin Matalajärvellä

YK:n rauhanturvaajien päivää vietettiin lauantaina 30.5. aurinkoisissa tunnelmissa Ressujen majalla Kangasalan Matalajärvellä.

Kevään ensimmäisessä messi-illassa esillä käytetyt aseet

Pirmrt:n kevätkausi korkattiin Suomalaisella klubilla 4.3.20  mielenkiintoisella messi-illalla teemana aseet.  Armoria liikkeen asiantuntija Kimmo Hellman kertoi aselupa-asioista, käytettyjen aseiden markkinoista ja hankinnasta. 

Jouluinen kunnianosoitus Kalevankankaalla ja Lamminpäässä

Jouluaaton juhlavassa kunniavartiossa Kalevankankaalla vartio-osastossamme toimivat Seppo Luiro, Martti Ekman, Janne Lindroos ja Marko Hietakorpi. Lamminpäässä vastaavan osaston muodostivat Jarmo Syvinki ja Ullis Kivelä.

.

Juhlava Itsenäisyyspäivä!

.

Itsenäisyyspäivä oli tänä vuonna tavallista juhlavampi, sillä Puolustusvoimien valtakunnallinen paraati järjestettiin pitkästä aikaa Tampereella. Osastossamme marssi ryhdikkäästi runsaat 30 kriisinhallintaveteraaniamme pj Mara Ekmanin johdolla.  Paraatikatselmus pidettiin Ratinan stadionilla ja ohimarssi Ratinan sillalla. Marssin jälkeen kokoonnuttiin perinteiseen Itsenäisyyspäivän juhlaan Suomalaiselle klubille.

.

KÖRMY

(klikkaa kansikuvaa >>>)

YHDESSÄ OLEMME VOIMAKKAAMPIA

Kaveria ei jätetä - ei kotona eikä kaukana!