1

TIETOA YHDISTYKSESTÄ

 

 Pirkanmaan Rauhanturvaajat ry on perustettu vuonna 1968  ja se on kaikkien pirkanmaalaisten rauhanturvaajien/kriisinhallintaveteraanien oma yhdistys. Jäsenmäärämme on noin 500.  Tarjoamme jäsenillemme monipuolista toimintaa ja vierailuja kiinnostaviin kohteisiin.

PUHEENJOHTAJAN PALSTA

 

Helmikuu 2023

Tervehdys

 

Maaliskuun ohjelmallista jäseniltaa vietämme Suomalaisella clubilla alkaen klo18. Esitelmöijänä on Ukrainassa palvellut henkilö, siis tiedossa ajankohtaista rajua tietoiskua ilman pressin silittelyä. Tänne todellakin kannattaa tulla.

 

18.3 rk-ammunnat ja 1.4 mpk-kurssi, niistä lisää erillisessä tiedotteessa.

 

Koko kansan maanpuolustustapahtumassa Ideparkissa 24.4 olemme myös mukana, sinne on vapaa pääsy.

 

Keväämmällä vierailemme Patrialla, Kautosen Timolle voi ilmoittautua tälle 11.5 järjestettävälle reissulle. Menemme kootusti linja-autolla ja reissu maksaa vain nimellisen 5 euroa/henkilö. Patria on myös tekijänä erittäin ajankohtainen maanpuolustuksemme kannalta. 

 

Kesällä Jalannin jytinät tärähtävät uuden saunan ja majoitustilojen kera neljättä kertaa. Samaan tapahtumaan tulee Körmy open biljardikisa. Ulkoalueella skapaillaan samaan aikaan frisbeen, golfin ja eri ampumaratojen kanssa. 

 

Tulee mukaan reippaaseen toimintaamme ja kutsu rt-kaverisi myöskin. 

 

 tervehtien pj. Martti Ekman

Kesän virkistysretkestä ja yhdistyksemme 55v. juhlasta kerrotaan lisää kun ajat ja paikat varmistuvat.

Lokakuu 2022

Tervehdys sinulle arvoisa jäsenemme!

Meitä on Pirkanmaalla yhdistyksessä lähes 500 jäsentä, porskutamme RT-liiton toiseksi suurimpana yhdistyksenä, hyvä niin. Nyt on hyvä hetki aktivoitua tapahtumiin, joita on varmasti sinunkin makuusi.

Kokonaisturvallisuusmessut Pirkkahallissa 7.-8.10. ovat maailmantilanteen vuoksi erittäin ajankohtaiset. Tervetuloa osastollemme tutustumaan toimintaan ja tapaamaan muita jäseniämme.

Osmonmäen ampumarata on torstai iltaisin käytössämme 6.10. alkaen. 9mm ja 22cal piiput kuumiksi, yhdistyksen 22 saa myös lainaksi radalle. Pasi Sauniolta lisätiedot soittamalla.

YK-päivää vietetään 22.10. Jerun Pubissa klo.18 alkaen, yhdistys tarjoaa tervetuliaismaljat krihakorttilaisille. Ohjelma on vapaamuotoista.

Keilailussa kisaillaan 5.11. Kaupin keilahallissa, Simo Koskinen vastaa järjestelyistä. 

Syyskokous on VPK:n hienoissa kokous/saunatiloissa 12.11. lauantaina. Virallisen kokouksen jälkeen ruokailu ja esitelmä ”Valmiusrakentaminen ja varautuminen sotatalouteen”. Aihe on ajankohtainen ja Petri Lyly tarjoaakin rajun tietopaketin sinulle asiasta kiinnostunut.

Yhdistyksen hallitukseen kaipaan uusia ideanikkareita. Millaista toimintaa sinä haluaisit tulevaisuudessa järjestettävän? Toiminnanjohtalle olisi vakanssi olemassa, joten jos yhtään tuntuu, että juuri sinulla olisi annettavaa toimintaamme, ota minuun yhteyttä soittamalla iltaisin klo.18 jälkeen tai sähköpostilla.

Nähdään tapahtumissa, olet tervetullut!

Puheenjohtajanne

Martti Ekman

Maaliskuu 2021

Hyvää kevättä kaikille!

Vaikka tilanne näyttää edelleen jonkin verran synkälle ärtsyn influenssan takia, kevään merkit ovat ilmassa. Se kyllä piristää mieltä, vaikka Suomen ja meidän suomalaisten puolesta olenkin huolissani.

 Maaliskuulle suunniteltu jäsenilta jouduttiin siirtämään, harmittaa.. Toivottavasti saamme esitelmöimään uudelle päivämäärälle saman asiantuntijan aiheenaan puolustusvoimien uusimmat materiaalihankinnat.

Ammuntapuolelle on luvassa roimasti uutta aktiviteettia ja ”Falling plates” -kisaan haetaan ja treenautetaan kiinostuneita.

Akaalla järjestetään Jalannin Jytinät, mutta todennäköisesti vain oman alueen faittereiden kesken. Tästä ja muustakin tiedotamme jäsenistöä kunhan asiat selkiytyvät.

 Raybanit päähän ja lenkille !

puheenjohtajanne 

Martti Ekman

Tammikuu 2021

Pirkanmaan rauhanturvaajat! Toivon teille mitä parhainta alkanutta vuotta!

 Monia epävarmuustekijöitä on kuluneina kuukausina ollut varjostamassa elämäämme ja jatkossakin olemme nopeasti muuttuvien tapahtumien ja riskien sekaisessa elämässä. Itse haluaisin nähdä uhkissa myös mahdollisuuksia. Huomasin juuri, että itselläni ei ole ollut jokasyksyistä flunssaa ollenkaan. Lisääntynyt käsihygienia ja köhijöiden kotona pysyminen on varmasti osaltaan auttanut siinä. Näin voi käydä, kun haluaa nähdä tässä asiassa hyvääkin.

Yhdistyksen toimintaan vallitseva tilanne on vaikuttanut samoin kuin monen yrittäjän elinkeinoon, tyhjää on riittänyt. Tässä yhteydessä huomasi kuinka paperinen jäsentiedote oli tullut tehtävänsä päätökseen. Nopeasti muuttuvissa tilanteissa sähköinen ajantasainen tiedottaminen on paras mahdollinen. Tilaisuuksien peruutus tai peruutuksen peruutus yms. tapahtuu reaaliajassa, kuten toteutuvista tapahtumista tiedottaminenkin.

Syys- ja kevätkokoukset saimme järjestetyksi varsin mukavasti ja hyvän ilmapiirin vallitessa. Hallitukseen tuli monta lämpimästi tervetullutta uutta toimijaa ja sivuun siirtyi kiitettävän päivätyön tehneitä, jotka kaikki ilmoittivat olevansa mukana jatkossa aktiivisesti rivijäseninä. Kiitän nyt vielä tässä heitä kaikkia!

Tulevassa toiminnassa keskitymme tärkeisiin ydintapahtumiimme: Itsenäisyyspäivä, YK-päivä, Rauhanturvaajien päivä, kevät- ja syyskokous, kevään ja syksyn jäsenillat ja toiminnallisia tapahtumissa biljardin sekä keilailun Körmy-opening, Jalannin jytinät ja kesävierailumme vaihtuvissa kohteissa.

Näiden lisäksi on vapaamuotoisempaakin tapahtumaa terassiehtoiden ja saunomisten merkeissä, tilanteen parannuttua tulemme osallistumaan talouttamme tukeviin talkoisiinkin.

Maaliskuun jäsenillan yhteyteen tulee tutustumistapahtuma uusiin jäseniin, joita onkin vuoden vaihtuessa varsinkin tullut runsaasti mukaan toimintaamme. Tervetuloa reippaaseen faitteri- porukkaamme!

Hallituksen järjestäytymiskokous pidetään lähiaikoina, kunhan kokoontumisrajoitukset hellittävät, jonka jälkeen esittelemme uuden hallituksen ja hahmottelemme alustavia päivämääriä vuoden eri tapahtumille.

Pidetään kavereista ja Suomesta huolta!

Tervehtien puheenjohtajanne 

Martti Ekman

 

PS:

Tiedotus yhdistykseltä:

 

On kyselty julkaisuista, mitä on ilmestynyt viime- sekä menneinä vuosina. Näitä julkaisuja, kuten myös myyntituotteista yleensäkin, voi kysyä tarvikemyyjältä: Timo Kautonen, kautsu2@gmail.com, 050 431 6562

Kiinnostaako keilailu tai biljardi, tai oletko näitä koskaan harrastanut? Olisi tarvetta löytää muutama henkilö näiden asioiden järjestelyyn. Ei tarvitse olla ammattilainen, riittää että on halua tehdä yhteistä asiaa. Täältä lisätietoa: timo.hjelm@alekkus.fi tai 0400 25 25 75

 Tulkaahan reippaasti mukaan toimintaan, kun saadaan hommat taas pyörimään!

——————-

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme!

syyskuu 2020

Morjensta pöytään!

Hurjan paljon on tapahtunut sitten edellisen Körmy-jäsenlehden ilmestymisen jälkeen. On selkeästi osoittautunut, että muutama paperinen jäsentiedote vuodessa on kulkenut tiensä päähän. Siirrymme sähköpostin ja omin sivujemme kautta tapahtuvaan tiedottamiseen. Soittoringillä, jonka teimme elokuussa, saimme jo huiman määrän uusia sähköpostiosoitteita, mutta edelleenkään emme tavoittaneet kaikkia. Yhteystiedot siis ajan tasalle!! Puhelinnumerot ja meiliosoitteet.

Kaikki keväälle suunnitellut ja työtä vaatineet tapahtumat peruuntuivat samoin kuin kahdet tienistitalkoot. Jalannin Jylinät ja Mikkelin vierailu tosin saatiin järjesteltyä, joskin molemmat turhan pienelle porukalle tapahtumien laatu huomioon ottaen.

Mutta eipä surra, yli vaan että heilahtaa!!

Syyskokouksen yhteydessä vetäistään myös peruuntunut kevätkokous ja uskoakseni Kautosen Timo kutsutaan kunniajäseneksemme. Kokouksen jälkeen on sauna, purtavaa ja briiffausta. Tervetuloa rentoon menoon Kehräsaaren saunalle! Tähän iltaan voi tulla vaikkei olisikaan aiemmin ollut missään toiminnassamme mukana, rohkeasti vaan tutustumaan porukkaan.

Syksyyn ja loppuvuoteen mahtuu muutamia asiaankuuluvia tapahtumia ja jäsenilta 7.10. Sen vietämme koeluontoisesti eri paikassa kuin on ollut tapana. Linjurilla pääsee ja ilmaisia parkkipaikkojakin on varmaan riittävästi.

Tänä vuonna vietämme itsenäisyyspäivää perinteisesti marssien. Kokoontuminen Tammelan torin laidalla, seppeleen lasku ja marssien sankarihaudoille. Viime vuoden paraatissa oli 37 marssijaa. Ota haaste vastaan ja tule vaikka se olisi ensimmäinen marssisi rauhanturvaajalipun alla itsenäisyyspäivänä juhlavasti. Tumma takki, baretti ja prenikat ulkoilemaan!

Elämme haastavia aikoja, on hienoa kuulua yhteisöön, jota yhdistää palvelu jossain päin maailmaa rauhaa turvaamassa. Nyt on aika aktivoitua toimimaan ja olla mukana arvokkaassa joukossamme!

Taas mennään eteenpäin!

Mara Ekman, puheenjohtaja

mara.ekman(a)gmail.com

——————-

maaliskuu 2020


Vuosikymmen on juuri vaihtunut tätä kirjoittaessani, toivottavasti tästä tulee hyvä vuosikymmen rakkaalle Suomellemme ja meille kaikille.

Valtakunnallinen itsenäisyyspäivän paraati marssittiin Tampereella ja meitä oli siinä komea 37 hengen osasto. Mukavasti saimme näkyvyyttä ja olihan se hienoa olla osana suurta ja juhlavaa paraatia. Kiitos vielä kaikille mukana olleille.

Keväälle ja kesälle on paljon mielenkiintoista tapahtumaa yhdistyksemme puitteissa. 4.3. Suomalaisella klubilla Armoria liikkeen pitäjä Kimmo Hellman kertoo meille aselupa-asioihin liittyen ja käytettyjen aseiden markkinoista ja hankinnasta. Omasta mielestäni olisi hyvä kun kaikilla kunniallisilla suomalaisilla olisi ase kotona. Ammuntaharrasteon isänmaallista toimintaa.


Kevätkokouksen vietämme jälleen viihtyisissä Kehräsaaren tiloissa. Kokous tuskin venyy pitkään joten briiffaukseen ja saunomiseen jää runsaasti aikaa. Tänne kannattaa uusien jäsentemmekin tulla tutustumaan muihin rauhanturvaajiinja toimintaamme. Uutta toimintaa myös toukokuussa luvassa, menemme Likkojen lenkille hyvinvointikeskukseen hieromaan suihkunraikkaiden neitosten kipeytyneitä pohkeita… Toivottavasti vapaaehtoisia ilmoittautuu tarvittava määrä. Toimitsijoille pidetään pikakoulutus ennen tapahtumaa. Tärkeintä silti on reipas hyväntuulinen asenne! Liittokokous on samana viikonloppuna Hämeenlinnassa. Sinne toivon myös runsasta
osallistumista.

Rauhanturvaajapäivää vietämme reserviläisten Matalajärven majalla. Ohjelmaa on luvassa ja tietysti kuumat löylyt! On vielä harkinnassa tuleeko yhteiskuljetus vai kimppakyydit. Kesällä terassiehtoiden ohella on Jalannin jytinät nyt jo toista kertaa. Lauantain iltaohjelmaan siis bluesbändiä sopii tulla fiilistelemään vaikkei muuten ehtisi osallistumaan tapahtumaan. Elokuussa menemme yhteismatkalle Tressiläisten kanssa Mikkeliin päämajamuseoon ja muutakin mielenkiintoista nähtävää on luvassa tälle kesäreissulle. 

Mielelläni näkisin monia uusiakin kasvoja järjestämissämme
tapahtumissa, olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme!

Mara Ekman, puheenjohtaja

mara.ekman(a)gmail.com

Yli 50 vuotta aktiivista toimintaa!

 Pirkanmaan Rauhanturvaajat ry on perustettu vuonna 1968  ja se on kaikkien pirkanmaalaisten rauhanturvaajien/kriisinhallintaveteraanien oma yhdistys.

YHDESSÄ OLEMME VOIMAKKAAMPIA

Kaveria ei jätetä - ei kotona eikä kaukana!