1

Vertaistukiryhmä läheisille talvella 2024 Helsingissä

29/02/2024 - 28/03/2024 | 17:30 - 20:30 |


Vertaistukiryhmä läheisille talvella 2024 Helsingissä

Suomen Rauhanturvaajaliitto järjestää rauhanturvaajien ja kriisinhallintaveteraanien läheisille vertaistukea Helsingissä itsetuntemusryhmän muodossa. Ryhmään voi osallistua palveluksessa olevien tai aiemmin kotiutuneiden läheisiä. Vertaistuen tavoitteena on mahdollistaa läheisten verkostoitumista ja mielessä olevien asioiden käsittelyä. Painopisteenä on kriisinhallintaveteraanin läheisen elämäntilanne. Tavoitteena on lisätä omaa itsetuntemusta lähimpien vuorovaikutussuhteiden tutkimisen kautta.

Erilaiset toimintamallit ohjaavat elämäämme ja kannamme mukanamme monenlaisia muistoja ja tunteita, joista osa voi askarruttaa mieltämme. Tässä Suomen Rauhanturvaajaliiton vertaistukimuodossa, itsetuntemusryhmässä, jonka viitekehykseen on otettu mukaan rauhanturvaaminen, on mahdollista lisätä omaa itsetuntemusta lähimpien vuorovaikutussuhteiden tutkimisen kautta. Ryhmä sopii sinulle jos olet kiinnostunut vertaistuesta, itsesi ja menneisyytesi tutkimisesta ja haluat oppia ymmärtämään itseäsi syvemmin. Aikaisempaa kokemusta vastaavasta et tarvitse.

Ryhmä kokoontuu viisi kertaa torstaisin 29.2., 7.3., 14.3., 21.3. ja 28.3. klo 17:30-20:30 Maanpuolustustalossa Helsingissä, osoite Döbelninkatu 2 00260 Helsinki. Mukaan mahtuu kuusi osallistujaa, jotka valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä puhelinhaastattelujen jälkeen. Ilmoittautuminen viimeistään 15.2.24. Ryhmä on luottamuksellinen ja osallistuja sitoutuu kaikkiin tapaamiskertoihin. Vertaistukena toteutettava ryhmä on osallistujille maksuton. Mahdollisia matkakustannuksia ei korvata.

Ryhmän ohjaajina toimivat Ihminen tavattavissa terapeuttiharjoittelija Elina Kantola ja Vertaistukihenkilö Pasi Heikkilä. Ilmoittautuminen joko s-postilla pasi.heikkila@rauhanturvaajaliitto.fi tai puhelimella numeroon 045 1803192 (Pasi). Olet lämpimästi tervetullut ryhmään!

Kuka olen?

Olen kapteeniluutnantti (evp) Pasi Heikkilä. Siirryin sotilaseläkkeelle vuoden 2020 alusta ja samana vuonna aloitin opiskelun (4v.) Tommy Hellsten instituutissa Ihminen tavattavissa terapeutiksi. Nyt syksyllä 2023 menossa on opintojen neljäs vuosi ja olen Ihminen tavattavissa terapeuttiharjoittelija. Toimin myös Suomen Rauhanturvaajaliiton vertaistukihenkilönä.

Oma kokemukseni rauhanturvaamiseen alkoi vuonna 1989 palvellessani rauhanturvaajana Libanonissa ja olen työskennellyt toimialueilla (mm. Lähi-itä, Balkan, Etelä-Aasia) 80-, 90-, 00-, 10- ja 20- luvuilla. Tehtäviä rauhanturvaajana minulla on aina vartiojääkäristä sotilastarkkailijaan. Kotimaassa palvelus puolustusvoimissa painottui 2010- luvulla rauhanturvaamiseen liittyviin tehtäviin Merivoimissa. Omaan kokemusta myös kriisinhallintaveteraanien läheisenä.

Kuka olen?

Olen Elina Kantola. Työskentelen median ja markkinoinnin parissa. Vuonna 2020 aloitin opiskelun (4v.) Tommy Hellsten instituutissa Ihminen tavattavissa terapeutiksi. Nyt syksyllä 2023 menossa on opintojen neljäs vuosi ja olen Ihminen tavattavissa terapeuttiharjoittelija.

Olen kahden lapsen äiti ja minulla on kokemusta kodin arjen pyörittämisestä ilman kumppanin läsnäoloa. Liittymäpintani rauhanturvaamiseen on läheisteni rauhanturvapalveluksien kautta. Oma taustani SM-tason joukkue -ja yksilöurheilijana on osoittanut minulle tuen merkityksen omalle hyvinvoinnille.

Aiemmin ryhmään osallistuneen Riitan kokemus:

Olipa hieno ryhmä! Minusta välitettiin! Lämpimän ja turvallisen tunnelman keskellä oivalsin uusia, vahvistavia asioita itsestäni. Minulle oli tärkeää Elinan ja Pasin taito kannatella prosessia ja säilyttää samalla vertaisihmisenä oleminen. Arvokasta.

Riitta

Kontaktihenkilö Rauhanturvaajaliitossa on vertaistukikoordinaattori Timo Ryhänen, timo.ryhanen@rauhanturvaajaliitto.fi


Tapahtumatiedot:

Päiväys ja aika
29/02/2024 - 28/03/2024
17:30 - 20:30

Sijainti kartalla:

Karttaa ei ole saatavissa