1

5.-10.2.2023 Imatran kylpylän lomatuen saajille ilmoitettu, seuraavan kerran vuoden 2024 tuetuista lomista tiedotetaan lokakuussa 2023

01/10/2023 | Koko päivä |


Hakijat tuetulle lomalle omatoimisille aikuisille Imatran Kylpylässä 05.02.-10.02.2023 on valittu. Valituille on tiedotettu lomatuen saamisesta. Seuraavan kerran vuoden 2024 tuetuista lomista tiedotetaan lokakuussa 2023.

Rauhanturvaajaliitto anoo vuosittain tuettuja lomia. Lomajaksojen myöntämisestä (loman järjestämisajankohta, järjestämispaikka, kohderyhmä, muut asiat) päättää Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH). Vuonna 2023 Rauhanturvaajaliitto sai kiintiön yhteen lomajaksoon.

Yleistietoa tuetuista lomista:

Mitä, missä, miksi ja kenelle? Tuettuja lomia järjestetään Rauhanturvaajaliiton ja Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon (MTLH) kanssa.  Lisätietoja löydät klikkaamalla: https://mtlh.fi/lomatarjonta/vertaisryhmille/

Tuetut lomat ovat Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon sosiaalista lomatoimintaa, jossa Rauhanturvaajaliitto toimii yhteistyökumppanina. Kaikki MTLH:n lomiin liittyvät varaukset ja muutokset lomakohteisiin hoitaa MTLH. Rauhanturvaajaliitto ei ota vastaan hakemuksia eikä voi vaikuttaa valintoihin. Loma järjestetään yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa. Huom. muistathan mainita hakemuksessa, että olet toiminut rauhanturvaajatehtävissä.

Tavoite: Lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti. Loma tarjoaa mahdollisuuden virkistykseen, lepoon ja vertaistukeen ja vahvistaa voimavaroja.

Loman sisältö: Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa tai perhelomilla perhekoon mukaisissa huoneissa/huoneistoissa, ryhmäkohtainen ohjelma, yleinen vapaa-ajanohjelma, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö. Omatoimisten lomilla ei tarjota avustuspalveluita.

Mitä loma maksaa?  Loman omavastuuosuus on 25 €/vrk aikuisilta. Hakeminen ei edellytä Rauhanturvaajaliiton jäsenyyttä. Lomatukihakemukseen merkitään sille varattuun kohtaan tieto Rauhanturvaajaliitolle varatusta lomajaksosta.

Lomat myönnetään taloudellisin, terveydellisin ja/tai sosiaalisin perustein. Matkat lomapaikoille ja takaisin kustantaa jokainen lomalainen itse. Hakijalle aiemmin myönnetty lomatuki huomioidaan. Tuettu loma voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi.

Miten haen lomalle? Hakemuksen perusteluosan huolellinen täyttäminen on tärkeää, koska lomatukeen oikeuttavat valinnat tehdään hakijoiden ilmoittamien tietojen mukaan. Mitä selkeämmin perustelet lomatarpeesi, sitä paremmat ovat mahdollisuudet saada lomatuki. Lue tarkkaan hakuohjeet. Puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei voida käsitellä.  Myönteisistä lomatukipäätöksistä ilmoitetaan lomatuen saajalle n 2 kk ennen loman alkamispäivää. Ensisijaisesti Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto toivoo, että lomahakemus täytettäisiin sähköisesti. Linkki sähköiseen hakemukseen löytyy verkkosivuilta klikkaamalla https://mtlh.fi/loman-hakeminen. Paperilomakkeita voi tilata MTLH:n toimistolta p. 010 2193 460 arkisin klo 9-13 tai lomat@mtlh.fi.

Mistä saa lisätietoa? Jos sinulla on kysyttävää, löydät lisätietoa tutustumalla usein kysyttyihin kysymyksiin ja vastauksiin: https://mtlh.fi/loman-hakeminen/usein-kysytyt-kysymykset/  Puhelimitse voit kysyä puhelipalvelusta ark. klo 9–13: 010 2193 460.


Tapahtumatiedot:

Päiväys ja aika
01/10/2023
Koko päivä

Sijainti kartalla:

Karttaa ei ole saatavissa