1

Rauhanturvaajaliitto ja Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK) järjestävät syyskuun 15.-17. päivä Santahaminassa kattavan kriisinhallintakoulutusviikonlopun, nimeltään KRIHA 2023. Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden kaikille kriisinhallinnasta kiinnostuneille kehittää taitojaan, syventää tietojaan sekä kuulla vertaiskokemuksia kriisinhallintatehtävistä.


KRIHA 2023 -harjoitus tarjoaa useita kurssikokonaisuuksia ja seminaareja.

  • Naiset rauhaa turvaamassa -seminaari: Kriisinhallintatehtävissä palvelleet naiset kertovat kokemuksistaan ja tarjoavat taustatietoa naisille, jotka ovat kiinnostuneita kriisinhallintatehtävistä tai harkitsevat niihin hakeutumista.
  • Siviilikriisinhallinta tutuksi -seminaari: Perehtymiskurssi siviilikriisinhallinnasta kiinnostuneille. Kurssilla käydään läpi siviilikriisinhallinnan perusteita, hakeutumista tehtäviin ja kuullaan käytännön kokemuksia siviilikriisinhallintatehtävistä viime vuosilta.
  • KRIHA-kouluttajakurssi: Kurssi kriisinhallintapalveluksessa olleille, jotka ovat kiinnostuneita kouluttajatehtävistä. Kurssin suorittaminen antaa mahdollisuuden toimia kouluttajana Puolustusvoimien operaatioiden rotaatiokoulutuksissa. Kurssilla suoritetaan MPK:n kouluttajalisenssi ja Puolustusvoimien reserviläiskouluttajalisenssi.
  • RSOM-kurssi (pilotti) “Receiving staging onboard movement”: Kurssi tarjoaa kielitaitoisille henkilöille mahdollisuuden auttaa ulkomaalaisten joukkojen vastaanotossa Suomeen. Kokemus lentokenttä- ja satamatyöstä ei ole välttämätöntä, kunhan omaa hyvän kielitaidon.
  • Vertaistuen perusteet & Vertaistuen jatkokurssi: Kurssit yhdistysten vertaistukitehtävistä kiinnostuneille, joiden tavoitteena on kasvattaa ja jatkokouluttaa Rauhanturvaajaliiton vertaistuen henkilöstöä.
  • Asevalvonnan jatkokurssi: Täydennyskoulutus kurssille, johon voivat osallistua asevalvonnan peruskurssin käyneet henkilöt. Kurssin tavoitteena on parantaa valmiuksia toimia itsenäisesti asevalvontaryhmissä eri tehtävissä. Puolustusvoimat kutsuu kurssille osallistujat.
  • KRIHA erikoisammunta (E2): Ampumaharrastustapahtuma kriisinhallintaveteraaneille ja ammunnasta kiinnostuneille henkilöille, jotka haluavat toimia SRTL:n Ampumajaoston kouluttajina.
  • KRIHA23 -kokonaisuus (Johto- ja tukikurssi): Kurssi yhdistysten koulutuksesta ja tukitehtävistä kiinnostuneille henkilöille, kuten lääkintähenkilöstölle, kuljettajille ja huoltohenkilöstölle.
Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu MPK:n koulutuskalenterin kautta. Lisätietoja kursseista ja ilmoittautumisesta löytyy hakusanalla “KRIHA23”.
Tervetuloa mukaan KRIHA 2023 -harjoitukseen!